14 Aralık 2011 Çarşamba

Erken Çocukluk ve İlke Kuramları Dersi Sf. 31 Etkinlik 2

SORULAR
1.) Ortam, çocukların büyük kas gelişimi için yeterli mi?
  • Evet yeterli çünkü hem bahçe var burada atlama zıplama koşma tırmanma gibi büyük kas becerilerini geliştirici etkinlik yapılıyor, hem de sınıf alanları çok geniş olduğu için oyun evleri var. burada tırmanma hareketleri yapılıyor. Merdiven çıkıyorlar. Ortadaki geniş alanda dans edip, oyun oynayabiliyorlar. 
2.)  Çocukların grup çalışmaları için ortam yeterli mi?
  • Çocukların grup çalışmaları için ortam yeterli, çocukların boyuna göre renkli masalar var, hepsi birbirleriyle rahatça göz teması kurabiliyorlar. Sınıfları da gayet düzenli böylelikle grupça bir çalışma rahat yapılıyor.
3.) Gruptaki çocuk sayısına uygun alan ayırılmış mı?
  • 2 adet grup var. Eşit olarak bölünmüş. Sınıfları çok geniş, tüm çocuklar rahat hareket edebiliyorlar. bazı çocuklar oyun evlerinde oynarken diğerleri masa faaliyetleri yapabilirler. Bazıları evcilik köşesinde, bazıları blok köşesinde rahatça hareket edebilirler.
4.) Raflı dolaplar var mı?
  • Hem vestiyerleri raflı, kendi eşyalarını rahatça alıp, tekrar yerine koyabiliyorlar. Vestiyerleri çocukların boylarına uygun ve hemen üstünde çocukların nicknameleri yani rumuzları var. Böylece çocuklar eşyalarını karıştırmıyor ve rahatlıkla bulabiliyor. Ayrıca grup çalışmalarını yaptıkları masanın hemen yanında raflı dolaplar var, bu raflı dolaplarda çocukların kırtasiye malzemeleri duruyor. Öğretmenlerinden izin isteyerek bu malzemelerden kullanıyorlar.
5.) Dolaplardaki malzemeler çocukların ulaşabilecekleri yerlere konulmuş mu?
  • Evet konulmuş.
6.) Her çocuğa yetecek malzeme mevcut mu?
  • Evet mevcut yani çocuklara eşit malzemeler düşüyor, tabii ki ortak kullandıkları malzemeler de var ama; örn. maaks pritt gibi malzemeler hepsine ayrı ayrı verilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder